הבדלים בין פטנטים ישראלים לבין פטנטים במדינות אחרות
רשם הפטנטים שכפוף למשרד המשפטים הוא זה שאחראי על טיפול בבקשות לרישום פטנטים ישראלים. הרשם בוחן כל מקרה לגופו לפי הסייגים הקיימים בחוק ולפי פסקי הדין התקדימיים. ניתן לפנות לרשם בליווי עורך דין מקצועי או עורך פטנטים, להתייעץ עם אנשי מקצוע ולבצע חיפוש של פטנטים בתחומים מסוימים כדי להעלות את סיכויי ההצלחה של הרישום. במקביל, רצוי לעמוד על מספר הבדלים בין פטנט ישראלי לבין פטנט שנרשם למשל בארצות הברית או באירופה.
ראשית, השוק בישראל קטן יחסית ולכן יש הרבה ממציאים שמעדיפים לרשום את הפטנט שלהם במדינות אחרות. השיקול איפה לרשום את הפטנט תלוי באופי ההמצאה ובשוק היעד. לרוב ניתן לדוגמא לרשום פטנט בארצות הברית למרות שהחברה המסחרית שפיתחה אותו נמצאת בישראל, או לעשות זאת במדינות רחוקות באסיה ובמזרח בגלל שיקולים של עלות מול תועלת.
מצד שני, הגודל של השוק בישראל מחייב לעיתים רישום של המצאות ופטנטים גם בתחומים פחות קונבנציונאליים. המשמעות היא שכדאי לבחון את התחרות בכל ענף לפני שרושמים פטנט ולהשוות בין בקשות שכבר אושרו. ניתן להיעזר בבקשות שאושרו כדי לנסח את ההמצאה באופן נהיר יותר ולהגדיל את הסיכוי לכך שרשם הפטנטים יגן עליה.