אודות רישום סימני מסחר
רישום סימני מסחר הוא צעד מתבקש עבור יצרנים וסוחרים המעוניינים להבטיח את זכויות הסימון הייחודיות שלהם על גבי טובים רלוונטיים. אכן, בתקופה הנוכחית שבה שמות מסחריים, לוגואים ומותגים הם שם המשחק, רישום של סימן מסחרי מעניק יתרון משמעותי ומונע שימוש על ידי גורמים שאינם בעלי זכויות. לשם כך יש לבצע את תהליך הרישום מול מחלקת סימני המסחר של רשות הפטנטים, וכדאי מאוד לקבל ליווי של אנשי המקצוע The Patenters– המרכז לקניין רוחני.
כיצד רושמים סימן מסחר
הדרך לרישומו של סימן מסחר מוגדרת בצורה מפורשת בפקודת סימני המסחר משנת 1972. על פי הפקודה יש לפנות אל הרשם, שהוא כאמור מחלקת סימני המסחר ברשות בפטנטים, כאשר ניתן לכרוך בבקשה אחת בקשות לטובין מסוגים שונים המובילות לרישומים שונים, בתנאי שהרשם מאשר זאת. הגשת הבקשה מתחילה תקופה של בין שנה לשנה וחצי במהלכה מתבצעות בדיקות הנוגעות לסימן המסחרי, למשל להיות עומד בהגדרות של סימן מסחר, היותו ייחודי בשוק הישראלי וכן הלאה. הרשם יכול לאשר את הבקשה או לדרוש שיבוצעו שינויים, להטיל מגבלות וכדומה, ועל החלטותיו ניתן לערער לבית המשפט המחוזי. בכל מקרה, לאחר שהבדיקה מסתיימת עדיין לא מבוצע רישום, כי הכוונה לרישום מתפרסמת בציבור למשך 3 חודשים, מה שמאפשר לגורמים בעלי עניין להגיש התנגדות. במידה ואיש לא התנגד יבוצע הרישום ויקבל תוקף של 10 שנים.

מלבד זאת, כדאי לדעת שישנה אפשרות לרישום סימן בינלאומי בישראל, כלומר כזה הנרשם בארץ בהתאם לפרוטוקול ולתקנות מדריד או להיפך, הנרשם קודם בארץ ואחר כך בחו”ל על סמך הבקשה המקורית הישראלית. היתרון של רישום כזה הוא שמרכזים בתהליך אחד ובאגרות פחותות את הרישום של סימן מסחר בכמה מדינות בבת אחת. כמו כן, במקרים בהם קיימת דחיפות לרישומו של סימן המסחר, קיימת אפשרות להליך מזורז אך על הרשם לאשר זאת לאור נימוקים מוצדקים לבקשה המזורזת.
כמה עולה לרשום סימני מסחר?
העלויות של רישום סימני מסחר אינן אחידות ומשתנות בהתאם למספר פרמטרים. ראשית, ישנן עלויות הקשורות לעיצוב הסמל, לחיפוש אחר סימנים דומים במאגרים שונים ולעריכה מקצועית של בקשת הרישום – הכוללת דוח והמלצות לגבי קבילות וסיווג הסימן. כמו כן, במידה וצריך להגיש ערעורים, או ישנן התנגדויות או אם הרשם דורש לבצע שינויים – הדבר יהיה כרוך בעלויות נוספות. לכך מצטרפות אגרות הרישום המשתנות בהתאם לפרמטרים כגון אופיו של הסימן המסחרי ומורכבותו, למשל – סימן מסחרי מתאר, מרמז, גנרי או שרירותי, או צבעוני. כמו כן, ככל שיש יותר טובין מבוקשים כך העלויות גבוהות יותר, ולגבי רישום בינלאומי חשוב לזכור שבכל מדינה קיימות אגרות שונות. גם הבקשה לרישום מזורז כרוכה באגרה גבוהה מהרגיל, ומעבר לכך בכל כמה שנים יש לשלם אגרה עבור הארכת התוקף של רישום הסימן.
להגשת בקשה לרישום סימני מחסר – דברו איתנו
במקום לשבור את הראש בתהיות כיצד לרשום סימן מסחרי – פנו למי שיעשה זאת עבורכם באופן מקצועי, יעיל ונכון.
למידע נוסף בקרו בסימני מסחר
לקבלת עוד פרטים וייעוץ מקצועי בתחום, צרו קשר עם The Patenters – המרכז לקניין רוחני
בטלפון 074-7145148 או בדוא״ל [email protected]