מבוא
חיפוש משקיעים מתחלק לחיפוש חברות מממנות “כרישים” VC, ולחיפוש משקיעי “אנג’לים” Angels, שהם בדרך כלל מוכנים להשקיע פחות אבל יותר נוחים בתנאי ההשקעה.
אנחנו תמיד מנסים לעזור לממציאים במימוש אמצאתם, מעבר לענייני רישום פטנטים, ובמיוחד בתקופת מגפת הקורונה. הרושם הכללי שקיבלנו הוא שחברות גדולות לפחות שורדות את משבר הקורונה. במקביל גם חברות השקעה הגדולות (VC) מצליחות לשרוד תקופה מאתגרת זו. ומה לגבי המשקיעים הפרטיים והקטנים יותר? האם משהו השתנה לגבי אפן חיפוש משקיעים “אנג’לים” בעת מגפת הקורונה?
סדנאות לגיוס השקעה
סדנאות ומפגשים בנושא גיוס השקעה מאד שכיחים בישראל אבל כדאי ללמוד גם את הגישה בחו”ל. היינו בסדנה לנושא זה בלונדון לפני 4 שנים, והמפגש כעת הוא מעין המשך ועדכונים של הסדנא. ברוח התקופה, המפגש אתמול היה זמין באינטרנט וחינם.
עיקרי הנקודות בסדנא
משקיעי ה”אנג’ל” ממשיכים להשקיע גם בזמנים אלה. השינוי העיקרי הוא שהתחלת התהליך מתבצע דרך האינטרנט, ואילו השלבים בהם יש הכרח להיפגש נדחים עד לזמן שבו צווי השעה מתבטלים. כלומר, צפוי גל גדול של השקעות זמן קצר מאד לאחר השיבה לשגרה מלאה בחו”ל.
צריך לקחת בחשבון ש”אנג’לים” ברוב המקרים מעדיפים להשקיע במיזמים מקומיים, כך שרוב היזמים בישראל יזכו להשיג השקעה כבר כעת, יתרון חשוב לעומת יזמים בחו”ל המתחרים על פרויקטים דומים.
סיבוב השקעה באפן נורמלי אורך 4-3 חודשים, עד שמסתיימות בדיקות הנאותות due dilligence וגישושים אחרים של הצדדים. על כן יזם מקומי יכול לקבל השקעה ולעבור למימוש כאשר המתחרה בחו”ל עדיין תקוע בגיוס. צריך לזכור כי בדרך כלל המשקיעים רוצים לראות מימוש כבר לפני השקעה, אם רק מבחינת סקר קהל ברמה נמוכה כדי לוודא שיש ביקוש למוצר. כלומר, המתחרים בחו”ל, הפונים למשקיעי אנג’ל, בד”כ בעלי אמצאה שכבר מומשה במידה מסויימת אבל עוד לא השתלטו על השוק.
היזמים הפונים למשקיע חייבים להיות מוכנים למכור 20-30% מערך החברה למשקיע ולעשות אקסיט תוך מספר שנים.